in

IndyCar 2015 – Scott Dixon wint in Long Beach

Voor de tweede keer in drie races werd er een nieuw IndyCar-baanrecord gereden in de kwalificatie. De nieuwe Aero Kits geven de IndyCars letterlijk en figuurlijk vleugels, Penske-coureur Helio Castroneves reed een 1.06.629 en was daarmee 0,2 seconden sneller dan het baanrecord uit 2006. Teamgenoot Juan Pablo Montoya kwalificeerde zich als tweede gevolgd door Scott Dixon, Ryan Hunter Reay, Simon Pagenaud en Josef Newgarden.

Bij de start passeerde Scott Dixon direct Juan Pablo Montoya voor de tweede positie, terwijl Castroneves aan de leiding bleef. De race kende slechts één safety car periode en die kwam al in de vijfde ronden. Een groot deel van het veld dook de pits in waaronder regerend kampioen Will Power, in de pitlane liet hij echter zijn motor afslaan omdat hij moest remmen voor Luca Filippi. Beide coureurs liepen een ronde achterstand op en konden een goede klassering vergeten.

Het gevecht tussen Castroneves en Dixon werd niet op de baan beslist maar tijdens de eerste pitsstops, Helio bleef iets langer stil staan en zag bij het uitkomen van de pitsstraat Scott Dixon langszij komen. Juan Pablo Montoya werd derde door in de slotfase Simon Pagenaud van zich af te weren.

In het klassement gaat Montoya aan de leiding, 3 punten voor Castroneves en 26 punten voor Kanaan.

Video: IndyCar 2015 – Long Beach Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WTCC 2015 - Slecht weekend voor Coronel in Marrakech

WTCC 2015 – Slecht weekend voor Coronel in Marrakech

Meer actie van de Lexus LFA V8 driftauto

Meer actie van de Lexus LFA V8 driftauto