in

IndyCar 2015 – Texas 600 Highlights

De IndyCar Series is tot dusver erg vermakelijk, zeven verschillende winnaars in acht races betekend dat er geen dominante factor is. De race op de Texas Motor Speedway was een stuk minder spectaculair dan we dit seizoen gewend zijn, Scott Dixon behaalde een vrij gemakkelijke overwinning en werd daarmee de tweede coureur die dit seizoen twee races heeft gewonnen.

In een race die slechts één keer geneutraliseerd hoefde te worden ging de strijd om de overwinning tussen twee Chip Ganassi-coureurs en twee Penske-coureurs. Juan Pablo Montoya probeerde na de neutralisatie met teamgenoot Helio Castroneves weg te rijden bij de rest van het veld, maar beide Penske-coureurs werden bijgehaald door Tony Kanaan en Scott Dixon. In de 107e passeerde Kanaan en Dixon de beide Penskes waarna Dixon zijn teamgenoot verschalkte en een voorsprong van acht seconden wist op te bouwen.

De Nieuw-Zeelander won de race voor Kanaan, Castroneves en Montoya. De Colombiaan blijft wel de leider in het kampioenschap en bouwt zijn voorsprong op naaste rivaal Will Power, die dertiende werd, verder uit.

Video: IndyCar 2015 – Texas 600 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Wat doe je als je gaspedaal blijft hangen bij 180 km/h?

Wat doe je als je gaspedaal blijft hangen bij 180 km/h?

WTCC 2015 - Drie Nederlanders in de punten

WTCC 2015 – Drie Nederlanders in de punten