in

IndyCar 2016 – Indianapolis 500 Highlights

Al maanden werd er gesproken over de 100e editie van de Indianapolis 500, dit moest en zou in alle opzichten een historische race worden en dat werd het ook! Vorig jaar crashte James Hinchcliffe zwaar tijdens een van de trainingen voor de Indy 500, hij verloor veel bloed en vocht een paar dagen voor zijn leven in het ziekenhuis. De Canadees herstelde volledig en wat denk je, één jaar later bij zijn terugkeer op de Indianapolis Motor Speedway grijpt hij de pole met een gemiddelde van 369.216 km/h!

Op zondag zaten er honderdduizenden toeschouwers op de enorme tribunes, klaar voor de belangrijkste race van het jaar overgoten met een flinke laag patriottisme. De organisatie kon zich dan ook geen betere winbaar wensen dan Alexander Rossi, de Amerikaan is een debutant in de IndyCar en in Amerika houden ze wel van een ‘underdog’ die wint. Alexander won de race mede door een goede beslissing van teameigenaar Bryan Herta, die zijn coureur niet naar binnen haalde voor brandstof terwijl de concurrentie dat wel deed. Zodoende kwam Rossi aan de leiding te liggen en rolde hij met enkel brandstofdampen in de tank over de finish.

Rossi had eigenlijk zijn zinnen gezet op een zitje in de Formule 1 bij het team van Haas, maar toen dat niet lukte week hij uit naar de IndyCar Series. Nu is hij één van de tien coureurs die bij zijn debuut op de snelle oval de race heeft gewonnen, dat is geen slechte stap voor je carrière.

Video: Indianapolis 500 Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Epische highlights van de 24H Nürburgring 2016

Epische highlights van de 24H Nürburgring 2016

Reto Meisel SLK340 Judd V8

Nieuw Hillclimb Monster: Mercedes SLK340 Judd V8