in

IndyCar 2016 – De ontknoping op Sonoma

Tijdens de seizoensfinale van de IndyCars op Sonoma Raceway ging de strijd om het kampioenschap tussen twee coureurs, Simon Pagenaud en Will Power. De Fransman had een voorsprong van 44 punten ten opzichte van de Australiër maar met dubbele punten in het verschiet was er in theorie nog een mogelijkheid voor Power om kampioen te worden.

Simon Pagenaud reed op zaterdag naar pole position met een nieuw baanrecord en zette in eerste stap in de richting van de titel. Will Power kwam niet verder dan een vierde plaats in de kwalificatie en moest zich dus naar voren werken.

Om zijn allereerste Indycar-titel te behalen moest Pagenaud minstens als vijfde of hoger eindigen. Will Power moest winnen om de titel binnen te slepen en Pagenaud mocht dan niet in de top 5 finishen. De ontkoping van de seizoensfinale op Sonoma zie je hieronder.

Video: IndyCar 2016 – Sonoma Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

een-video-vol-schreeuwende-v12-monsters

Een video vol schreeuwende V12-monsters

fia-wec-2016-circuit-of-the-americas-highlights

FIA WEC 2016 – Circuit of the Americas Highlights