in

IndyCar 2016 – Toronto Highlights

Will Power is bezig aan een ontzettend goede reeks, in Toronto pakte hij zijn derde zege in vier wedstrijden. Op het stratencircuit in Toronto versloeg hij teamgenoot Helio Castroneves met een voorsprong van slechts anderhalve seconden. In de tussenstand van het IndyCar kampioenschap bedraagt het verschil met Simon Pagenaud nog maar 47 punten.

De Australiër reed de hele race in de top 5 maar zat lange tijd achter Scott Dixon, Helio Castroneves en Simon Pagenaud. Vanwege de vele neutralisaties was het van cruciaal belang om een goede strategie te hanteren en dat is exact wat racestrateeg Tim Cindric leverde aan zijn coureur. Op het moment dat Josef Newgarden in de 58e ronde contact maakte met de muur riep hij Power direct naar binnen. De rest van het veld bleef buiten en kon pas één ronde later de pits opzoeken. Power kwam hierdoor in tweede positie te liggen, achter Tony Kanaan die negen ronden voor het vallen van de vlag naar binnen moest voor brandstof.

Video: Toronto Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

close call

Onvoorstelbaar snelle reactie voorkomt crash

Aftermath Koenigsegg One-1 crash op de Nordschleife

Aftermath Koenigsegg One:1 crash op de Nordschleife