in

IndyCar 2017 – Dixon pakt pole met gem van 371 km/h

Scott Dixon heeft de pole position gepakt voor de Indianapolis 500 van 2017. De Nieuw-Zeelander was met een gemiddelde 371,462 kilometer per uur ruim bijna een volle km sneller dan Ed Carpenter. De eerste startrij wordt gecompleteerd door de winnaar van vorig jaar, Alexander Rossi.

Op de tweede startrij staan Takuma Sato, Fernando Alonso en J.R. Hildebrand. Alonso is de best geklasseerde rookie en zijn vijfde positie is echt een bijzonder knappe prestatie voor iemand die nog nooit op ovals heeft geracet. Tony Kanaan en Marco Andretti reden naar plek 7 en 8 en Will Power sloot de Fast Nine af.

Volgens Alonso had de eerste startrij er zeker in gezeten, tijdens zijn tweede rondje merkte hij dat de ECU van de motor ingreep om de turbodruk te verlagen. Die mag in de kwalificatie maximaal 1.4 bar zijn en mocht er overboost geregistreerd worden dan grijpt de ECU in om het vermogen te verlagen. Hierdoor hield zijn Honda-motor heel even in waardoor er volgens de Spanjaard iets meer in had gezeten.

Hieronder zie je in het kort de belangrijkste momenten van Pole Day op Indianapolis.

Video: IndyCar 2017 – Pole Day Highlights

 

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Civic-motor overleefd dyno test niet

531 pk sterke Civic-motor overleeft dyno test niet

Max Verstappen grijpt baanrecord op Circuit Zandvoort