in

IndyCar 2017 – Long Beach Highlights

In de straten van Long Beach California werd de tweede race van de IndyCar Series verreden. De meeste spanning zat hem in de start en het slot van de wedstrijd, de safety car moest namelijk direct uitrukken toen Will Power en Charlie Kimball met elkaar in aanraking kwamen.

Daarna stond de race in Long Beach in het teken van goed bandenmanagement en de juiste brandstofstrategie. Pas in de slotfase brak de race helemaal open toen maar liefst drie Honda-motoren van Andretti Autosport de geest gaven, die van Alexander Rossi, Hunter-Reay en Takuma Sato. Rossi en Hunter-Reay lagen op het moment van uitvallen op de tweede positie en hadden James Hinchcliffe wellicht nog van de overwinning kunnen afhouden. Met nog vier ronden te gaan werd de safety car weer naar binnen gehaald maar niemand kon Hinchcliffe nog van de zege afhouden.

De Canadees had twee jaar lang niet gewonnen en zal ongetwijfeld even teruggedacht hebben aan het bijna fatale ongeluk dat hij in 2015 had op Indianapolis. Sebastien Bourdais werd tweede en behoud de leiding in het kampioenschap.

Video: IndyCar 2017 – Long Beach Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Max-analyseert-zijn-inhaalmanoeuvres-in-China

Max analyseert zijn inhaalmanoeuvres van Grand Prix China

Ferrari 488 GT3 Crash

Ferrari 488 GT3 crasht hard waarna coureur verhaal gaat halen