in

IndyCar 2017 – Ontknoping titelrace in Sanoma

Voorafgaand aan de seizoensfinale in Sanoma maakten 6 coureurs nog kans op het IndyCar kampioenschap, te danken aan de dubbele punten die er uitgedeeld werden tijdens de laatste race.

Josef Newgarden ging met slechts drie punten voorsprong op naaste rivaal Scott Dixon naar de laatste race van het seizoen. De Penske-coureur begon het weekend goed door pole position te trainen voor teamgenoot en regerend kampioen Simon Pagenaud. Met Newgarden aan de kop van het veld en aan de leiding in het kampioenschap moesten Dixon, Pagenaud, Power, Castroneves en Rossi iets bedenken om Newgarden van de titel af te houden.

Pagenaud was de enige die voor een afwijkende strategie koos en daarmee de aanval opende, de Fransman koos voor een vierstopper waar de rest van de titelkandidaten voor een driestopper kozen. Dit besluit wierp zijn vruchten af want na de laatste stop kwam Pagenaud vlak voor Newgarden de baan op.

Met Pagenaud aan kop en Newgarden op de tweede positie viel de beslissing alsnog in het voordeel van de Amerikaan, Josef Newgarden is de IndyCar Series kampioen van 2017. Dankzij zijn afwijkende strategie en overwinning steeg Pagenaud naar de tweede plek in het kampioenschap, voor Dixon, Power en Castroneves.

Hieronder de highlights van de allesbeslissende Grand Prix of Sonoma.

Video: IndyCar 2017 – Sanoma Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Rampstart-voor-Max-Verstappen

Sky Sports analyseert rampstart in Singapore + Interviews

Onboard Lap Subaru WRX STI Type RA NBR Special

Subaru WRX STI Type RA NBR Special Nordschleife Lap