in

IndyCar 2017 – St. Petersburg Highlights

Als laatste starten en als eerste over de finishlijn komen, het kan in IndyCar. Tijdens de openingsrace van het seizoen in St. Petersburg vertrok viervoudig Champcar-kampioen Sebastien Bourdais van de allerlaatste startplek en kwam na ruim twee uur racen als winnaar over de streep met 10 seconden voorsprong op Simon Pagenaud.

Bourdais had geluk met de botsing van Mikhail Aleshin en Tony Kanaan, de Fransman had net zijn eerste pitstop gemaakt toen de wedstrijdleiding besloot dat een fullcourse yellow nodig was om de rommel op te ruimen. Hierdoor schoof Bourdais op naar de tweede positie achter regerend kampioen Simon Pagenaud.

Het passeren van zijn landgenoot in de 36e ronde bleek achteraf beslissend en Bourdais’ leiding kwam niet meer in gevaar. In de korte samenvatting hieronder zie je de belangrijkste momenten van de openingsrace.

Video: IndyCar 2017 – St. Petersburg Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 24 Episode 2

Top Gear Season 24 Episode 2

WRC 2017 - Rally Mexico Highlights

WRC 2017 – Rally Mexico Highlights