in

IndyCar 2018 – Bommarito 500 Highlights

Vanwege regen tijdens de kwalificatie werd er niet gekwalificeerd op de oval van Gateway Motorsports Park. De tussenstand van het kampioenschap werd als startvolgorde gehanteerd en zodoende mocht Scott Dixon van pole vertrekken.

De Nieuw-Zeelandse coureur ging lange tijd aan de leiding en kon aanvallen van Will Power en Alexander Rossi afslaan. In de 150e ronde wist Power dan toch Scott Dixon te passeren en sloeg een gat van meer dan zeven seconden. Toen Ryan Hunter-Reay’s auto tegen het einde van de race stilviel werd de laatste caution ingezet en stonden de coureurs voor een dilemma: stoppen voor brandstof, of brandstof sparen en uitrijden.

Will Power, Scott Dixon en enkele andere coureurs kozen voor een extra pitstop, terwijl Alexander Rossi met één stop minder de race probeerde uit te rijden. Dat lukte, maar omdat hij niet voluit kon gaan en brandstof moest sparen nam Will Power de leiding over. Rossi had echter genoeg voorsprong op Scott Dixon om de tweede plaats vast te houden.

Met nog twee races te gaan in 2018 heeft Dixon een voorsprong van 26 punten op Rossi en 68 punten op Power.

Video: IndyCar 2018 – Bommarito 500 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Le Mans winnende McLaren F1 GTR op Laguna Seca

Le Mans-winnende McLaren F1 GTR op Laguna Seca

Ford GT vs Corvette ZR1

De 650 pk Ford GT is sneller dan een 755 pk Corvette ZR1