in

IndyCar 2018 – Grand Prix of Alabama Highlights

De IndyCar Grand Prix of Alabama op Barber Motorsport Park moest zondag na 18 ronden worden afgebroken door een wolkbreuk. Het resterende deel van de race kon pas maandagmiddag worden afgewerkt en zodoende bestond de race uit twee delen.

Josef Newgarden ging voor een tweestopper, waar naaste belager Sébastien Bourdais koos voor een eenstopper. Maar ook op maandag speelde de regen een rol van betekenis, want nadat de Fransman was binnengekomen voor zijn stop begon het te regenen. Newgarden zocht als een van de eerste de pitsstraat op om regenbanden te laten monteren terwijl Bourdais bleef rijden op slicks in de hoop dat de regen niet zou doorzetten.

Dat laatste gebeurde wel en met nog een kwartier te gaan moest de Fransman wel naar binnen voor regenbanden. Inmiddels had de rest van het veld het gat al gedicht en zodoende verloor Bourdais vier plaatsen. Newgarden won de race voor Ryan Hunter-Reay, James Hinchcliffe en Robert Wickens.

Video: IndyCar 2018 – Grand Prix of Alabama

Part 2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2018 Corvette ZR1 Review

2018 Corvette ZR1 Review

Ferrari-412-T2-V12-op-Imola

Ferrari 412 T2 V12 jankend over Imola