in

IndyCar 2018 – Grand Prix of Indianapolis Highlights

In de maand mei worden er twee races verreden op de Indianapolis Motor Speedway, één op de Grand Prix lay-out en één op de oval voor de beroemde Indy 500. Dit weekend stond de Grand Prix of Indianapolis op het programma en highlights daarvan zie je hieronder.

De 85 ronden tellende race werd gewonnen door Will Power van Team Penske. De Australiër reed ruim 56 ronden aan de leiding en na de allerlaatste neutralisatie nam Power afstand van de uit DTM overgekomen Robert Wickens. Wickens werd voor het vallen van de vlag nog gepasseerd door Scott Dixon en kwam als derde aan de finish. Sébastien Bourdais eindigde als vierde gevolgd door Alexander Rossi en Helio Castroneves.

De race kende twee neutralisaties. De eerste werd veroorzaakt toen Castroneves en Pagenaud elkaar raakten en de tweede was het gevolg van een mislukte inhaalmanoeuvre van Newgarden op Bourdais. Josef Newgarden, de regerend kampioen, kwam uiteindelijk als 11e over de streep.

Video: IndyCar 2018 – Grand Prix of Indianapolis Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Gorilla Performance F90 M5

Gorilla Performance F90 M5 heeft 720 pk

Porsche 911 Turbo S vliegt met 340 kmh over Autobahn

Porsche 911 Turbo S vliegt met 340 km/h over Autobahn