in

IndyCar 2018 – Grand Prix of Portland Highlights

Het IndyCar-seizoen wordt in hoog tempo afgewerkt en de Grand Prix of Portland was de een-na-laatste race van 2018. Will Power mocht weer eens van pole position vertrekken en ging er bij de start als een haas vandoor. Daarachter ontstond echter chaos toen Zach Veach contact maakte met James Hinchliffe en laatstgenoemde spinde.

In zijn spin nam Hinchliffe onder andere Ed Jones, Graham Rahal en Marco Andretti mee. De kleinzoon van Mario lanceerde zich over de auto’s van Hinchcliffe en Jones en sloeg vervolgens in het zand over de kop. Andretti bleef bij het incident gelukkig ongedeerd.

Klassementsleider Scott Dixon was ook bij het incident betrokken, dat wil zeggen hij werd in de stofwolk gedwongen maar raakte uiteindelijk helemaal niemand. De Nieuw-Zeelander zakte hierdoor weliswaar terug naar de laatste plaats, maar wist zich dankzij een slimme strategie naar voren te werken en als vijfde te finishen.

Will Power had goede zaken kunnen doen in de strijd om de IndyCar-titel, maar hij crashte in de Grand Prix of Portland en heeft nu 87 punten achterstand op Dixon. De enige die Scott Dixon tijdens de laatste race op Sonoma van de titel kan houden is Alexander Rossi. De Amerikaan finishte als achtste en heeft een achterstand van 29 punten.

De race in Portland werd gewonnen door 2017 Indy 500-winnaar Takuma Sato, voort Ryan Hunter-Reay en Sébastien Bourdais.

Video: IndyCar 2018 – Grand Prix of Portland Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dashcam van de Nederlandse wegen

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #14

Lotus-Esprit

Jay Leno’s Garage – 1977 Lotus Esprit