in

IndyCar 2018 – Iowa 300 Highlights

Op de korte oval van Iowa Speedway werd afgelopen weekend 300 ronden geracet voor de 11e ronde van de IndyCar Series. In de kwalificatie behaalde Will Power zijn tweede pole van dit seizoen voor Josef Newgarden en Ryan Hunter-Reay.

Newgarden ging in de openingsfase al snel voorbij aan Power en domineerde merendeel van de race. Hij ging 250 ronden aan de leiding maar na de laatste serie pitstops ging James Hinchcliffe als een raket. Met nog 45 ronden te gaan passeerde Hinchcliffe Newgarden voor de leiding en stond deze niet meer af.

Met nog amper zes ronden te gaan raakten Ed Carpenter en Takuma Sato elkaar. Door de vele brokstukken kwam de safety car op de baan en doken diverse coureurs, waaronder Newgarden en Wickens, de pits in voor vers rubber in de hoop dat de race nog werd hervat. Dat gebeurde niet en zodoende reed James Hinchcliffe achter de safety car naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Spencer Pigot werd tweede en Takuma Sato finishte als derde.

Video: IndyCar 2018 – Iowa 300 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 911 GT1

Porsche blikt terug op de 911 GT1

Meneer-trapt-Bugatti-Veyron-eens-goed-op-zijn-staart

Meneer trapt Bugatti Veyron eens goed op zijn staart