in

IndyCar 2018 – Road America Highlights

Road America is een van de, zo niet dé mooiste baan op de IndyCar kalender. Het is een snel circuit met uitdagende bochten en ouderwetse grindbakken en gras naast het asfalt. Heel anders dan die parkeerplaats waar de Formule 1 afgelopen weekend rondjes reed.

Op Road America pakte Josef Newgarden de vijfde pole uit zijn carrière en de derde van dit seizoen. De Penske-coureur domineerde de race en reed 53 van de 55 ronden op kop, alleen tijdens pitstops moest hij de leiding even laten schieten. Teamgenoot Will Power, die eveneens op de eerste startrij mocht plaatsnemen, kreeg bij de start elektronische problemen en moest daardoor opgeven. Het betekende de tweede uitvalbeurt op rij voor de Indy 500-winnaar die ook op de oval van Texas de finishvlag niet zag.

Ryan Hunter Reay pakte bij de start de tweede positie en stond die niet meer af. De coureur van Andretti Autosport kwam tegen het einde van de race nog heel even onder druk te staan van Scott Dixon, maar wist de klassementsleider voor te blijven.

Video: IndyCar 2018 – Road America Highlights

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

Reageer op deze video