in

IndyCar 2018 – Verschrikkelijke crash op Pocono Raceway

De veertiende ronde van de IndyCar Series werd verreden op de SuperSpeedway van Pocono. Penske-coureurs Will Power en Josef Newgarden kwalificeerden zich voor de race op Pocono op de eerste startrij.

De start van de race verliep rommelig omdat niet iedereen dezelfde snelheid aanhield, Graham Rahal spinde en de race zou opnieuw gestart worden. De herstart verliep wel zonder problemen maar na zeven ronden kwamen Ryan Hunter Reay en Robert Wickens met elkaar in aanraking. Het was een kleine touche maar door de spin werd de bolide van Wickens de hekken in gelanceerd.

De raceauto van de Canadees werd door de hekken uiteengerukt en terug op het asfalt gesmakt. De veiligheidscel van de auto bleef intact en dat heeft waarschijnlijk het leven van Wickens gered. De SPM-coureur was bij bewustzijn toen hij naar het Lehigh Valley Hospital werd gevlogen, daar werden meerdere verwondingen geconstateerd waaronder een beschadigde wervelkolom, verwondingen aan de armen en beschadigde longen.

Na de crash werd de race voor meer dan een uur stilgelegd om de schade aan de baan te repareren. Er volgde nog wel een herstart, maar iedereens gedachten waren natuurlijk bij de situatie van Robert Wickens. De 200 ronden tellende race werd uiteindelijk gewonnen door Alexander Rossi, voor Will Power en klassementsleider Scott Dixon.

Video: IndyCar 2018 – Pocono Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Snelste Golf ter wereld kwart mijl

Boba Motoring Golf Mk2 klokt 8,47 sec @ 269 km/h

Schuppan 962CR

Jay Leno’s Garage – 1993 Porsche Schuppan 962CR