in

IndyCar 2019 – Austin Highlights

De IndyCar Series racete afgelopen weekend voor het eerst op het Circuit of the Americas. Voor de 56e keer in zijn carrière greep Will Power pole position, met een tijd van 1:46.0177 was hij anderhalve tiende sneller dan Alexander Rossi.

Will Power domineerde de race maar had pech met een safety car, een kleine 10 ronden voor de finish. Power, Rossi en Dixon moesten nog stoppen voor brandstof en banden, terwijl de rest van het veld al gestopt was. Hierdoor zou het drietal terugvallen naar de laatste posities en voor Power werd het nog erger, door een probleem kon hij de pitsstraat niet uitrijden.

Colton Herta voerde het veld aan bij de herstart op COTA en stond zijn leidende positie niet meer af. Herta trok een gat van bijna drie seconden naar Newgarden, waarbij Ryan Hunter-Reay, Graham Rahal en Sébastien Bourdais de top vijf compleet maakten.

Met zijn 18 jaar is Colton Herta de jongste winnaar ooit in IndyCar en dit was pas zijn derde race in de Amerikaanse koningsklasse. Highlights van de race op Circuit of the Americas zie je natuurlijk hieronder.

Video: IndyCar 2019 – Austin Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari F8 Tributo gespot

Eerste Ferrari F8 Tributo gespot in Londen

M2K Motorsports Ford GT klokt 482 kmh

M2K Motorsports Ford GT klokt 482 km/h