in

IndyCar 2019 – Austin Highlights

De IndyCar Series racete afgelopen weekend voor het eerst op het Circuit of the Americas. Voor de 56e keer in zijn carrière greep Will Power pole position, met een tijd van 1:46.0177 was hij anderhalve tiende sneller dan Alexander Rossi.

Will Power domineerde de race maar had pech met een safety car, een kleine 10 ronden voor de finish. Power, Rossi en Dixon moesten nog stoppen voor brandstof en banden, terwijl de rest van het veld al gestopt was. Hierdoor zou het drietal terugvallen naar de laatste posities en voor Power werd het nog erger, door een probleem kon hij de pitsstraat niet uitrijden.

Colton Herta voerde het veld aan bij de herstart op COTA en stond zijn leidende positie niet meer af. Herta trok een gat van bijna drie seconden naar Newgarden, waarbij Ryan Hunter-Reay, Graham Rahal en Sébastien Bourdais de top vijf compleet maakten.

Met zijn 18 jaar is Colton Herta de jongste winnaar ooit in IndyCar en dit was pas zijn derde race in de Amerikaanse koningsklasse. Highlights van de race op Circuit of the Americas zie je natuurlijk hieronder.

Video: IndyCar 2019 – Austin Highlights

IndyCar 2019 – Austin Highlights

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + vijf =