in

IndyCar 2019 – Detroit Dual Highlights

Eén week na de beroemde Indy 500 moesten de IndyCar-coureurs alweer aan de bak op het Belle Isle stratencircuit in Detroit. Op dit eilandpark in de Detroit River werden twee races verreden, één op zaterdag en één op zondag.

De race op zaterdag werd meer dan een uur verplaatst vanwege een onweersbui. Hierdoor werd de race ingekort van de geplande 70 ronden naar een 75 minuten durende race met 43 ronden voltooid toen de geblokte vlag viel. Rossi ging de eerste 18 ronden aan de leiding en langzaamaan begon de baan op te drogen. Newgarden was een van de eerste coureurs die de gok durfde te nemen en dook de pits in voor slicks, net op dat moment werd de Safety Car ingezet voor Ed Jones’ crash en hierdoor had de Penske-coureur in feite een gratis pitstop.

Newgarden kreeg de leiding in handen toen Rossi en de andere koplopers één ronde later de pitsstraat opzochten voor slicks. De eerste positie stond Newgarden niet meer af, op de voet gevolgd Alexander Rossi. Takuma Sato finishte als derde.

De tweede race van het weekend werd verreden onder geheel droge omstandigheden. Scott Dixon, startend als vijfde, won de race die maar liefst vijf Safety Car had en één rode vlag. Dixon kwam de Belle Isle finishlijn over met 1.9 seconden voorsprong op rookie Marcus Ericsson, die zijn eerste podiumfinish behaalde in zijn nog korte IndyCar-carrière. Will Power wist zich knap te herstellen van een versnellingsbakprobleem in de vijfde ronde, de Australiër vocht zicht vanaf de laatste plek terug naar de derde positie!