in

IndyCar 2019 – Grand Prix of Indianapolis Highlights

Simon Pagenaud gaf een geweldige demonstratie weg tijdens de Grand Prix van Indianapolis, hij vocht zich van de achtste postie naar de overwinning door Scott Dixon met nog twee ronden te gaan te passeren. Het is de derde keer dat de Fransman deze race wint op het normale circuit van Indianapolis.

Felix Rosenqvist reed in de kwalificatie naar de snelste tijd en mocht voor de eerste keer in zijn korte Indy-carrière van pole vertrekken. Hij behield aanvankelijk de leiding met Jack Harvey en Scott Dixon in zijn kielzog. Door een spin van Marcus Ericsson kwam de eerste neutralisatie en bij de herstart profiteerde Scott Dixon optimaal. Hij nam de koppositie over van Rosenqvist, waarna de regen een grote rol begon te spelen.

Bekijk hieronder de spannende hoogtepunten van de Grand Prix of Indianapolis, waar coureurs te maken kregen met verschillende regenbuien en neutralisaties.

Video: IndyCar 2019 – Grand Prix of Indianapolis Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Safety Car komt veroorzaakt crash in CTCC

Safety Car veroorzaakt crash voor start van de race

Toyota Supra MK5 Rijtest

Rijtest van de nieuwe Toyota Supra