in

IndyCar 2019 – Iowa 300 Highlights

De start van de Iowa 300 werd met vier en een half uur uitgesteld vanwege zware regenval en bliksem. Toen de race eenmaal van start ging, verloor polesitter Simon Pagenaud gelijk de leiding aan Will Power.

In de 51e ronde vielen er wederom druppels en dus werd de safety car de baan opgestuurd. Kort daarvoor had Josef Newgarden teamgenoot Power gepasseerd voor de leiding en zodoende voerde hij het veld aan toen de race na een onderbreking van een half uur werd hervat.

Na de herstart stond Newgarden zijn leidende positie niet meer af en reed in totaal 245 ronden aan kop in de Team Penske’s #2 Hitachi Chevrolet. De overwinning zorgde ervoor dat Newgarden zijn voorsprong in het klassement kon uitbreiden naar 29 punten ten opzichte van Alexander Rossi, die als zesde eindigde. Chip Ganassi Racing’s Scott Dixon finishte als tweede, dankzij een slimme pitstopstrategie waardoor hij in de slotfase veel posities kon goedmaken.

Video: IndyCar 2019 – Iowa 300 Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Vrachtwagen knalt tegen viaduct N242

Vrachtwagen knalt tegen viaduct N242

Hellcat MX-5

Hellcat MX-5 bezoekt burnyard van Hoonigan