in

IndyCar 2019 – Long Beach Highlights

Alexander Rossi zette een dominante show neer door de 2019 Grand Prix van Long Beach met overmacht te winnen. De oud Formule 1-coureur won voor het tweede opeenvolgende jaar de race op het uitdagende stratencircuit.

Rossi vertrok van pole position en zijn leidende positie kwam eigenlijk nooit in gevaar. Bij de start wist hij Scott Dixon achter zich te houden en toen er na de eerste ronde een safety car kwam, wist hij ook bij de herstart Dixon voor te blijven. Hierna begon Rossi een voorsprong op te bouwen die uiteindelijk zou oplopen tot 20 seconden.

Josef Newgarden werd tweede en wist via een slimme pitstopstrategie voorbij te gaan aan Dixon. Tijdens de laatste pitstop verloor Dixon nog twee posities door problemen met de brandstoftoevoer. Graham Rahal en Ryan Hunter-Reay kwamen voorbij maar Dixon vocht zich knap terug naar de derde positie.

Video: IndyCar 2019 – Long Beach Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dodge Ram Klokje Rond

Klokje Rond – Dodge RAM met 341.523 km

Lamborghini Aventador SV in de bandenstapel

Lamborghini Aventador SV in de bandenstapel