in

IndyCar 2019 – Mid-Ohio Highlights

De Grand Prix van Duitsland was een spektakelstuk, maar de IndyCar-race op Mid-Ohio mocht er ook zijn!

Vijfvoudig IndyCar Series-kampioen Scott Dixon won de race op de Mid-Ohio Sports Car Course, maar overwinning nummer 46 kwam niet zonder slag of stoot. Dixon vocht in de laatste ronde een spectaculair duel uit teamgenoot Felix Rosenqvist. Er was even contact tussen de twee coureurs, maar beiden hielden hun raceauto op het asfalt. Dat kon niet gezegd worden van Josef Newgarden, de leider in het klassement spinde in de laatste ronde na een touche met Ryan Hunter-Reay.

Uiteindelijk kwam Dixon met een voorsprong vans 0,093 seconden op Rosenqvist als eerste over de streep. Hunter-Reay werd derde, voor Will Power, Alexander Rossi en Simon Pagenaud.

Josef Newgarden voert nog steeds het klassement aan in de IndyCar Series, maar door zijn spin is de concurrentie flink ingelopen.