in

IndyCar 2019 – St. Petersburg Highlights

De eerste race van het nieuwe IndyCar-seizoen werd verreden op het stratencircuit van St. Petersburg. Will Power, van Team Penske, mocht van pole position vertrekken met naast zich teamgenoot Josef Newgarden. IndyCar-debutant Felix Rosenqvist kwalificeerde zijn Chip Ganassi Racing-bolide knap op de derde positie.

Bij de start van de race wurmde Felix Rosenqvist zich direct langs Josef Newgarden en ging op jacht naar de Will Power. In de openingsfase van de race viel Sebastien Bourdais uit met een kapotte versnellingsbak en niet veel later gaf de Honda-motor in de Andretti Autosport-bolide van Ryan Hunter-Reay de geest. Dit zorgde voor de eerste safety car situatie.

In de 23e ronde werd het veld onder aanvoering van Power weer vrijgegeven. De kampioen van 2014 had echter een slechte herstart en Rosenqvist rook zijn kans. Met een late uitremactie passeerde hij Power, om de leiding in zijn allereerste IndyCar-race over te nemen.

Na 50 ronden zochten de meeste koplopers de pitsstraat op voor hun tweede stop. Will Power kwam als eerste naar binnen van de top 3 in ronden 51, Rosenqvist wachtte een rondje en werd bij het verlaten van de pitsstraat net gepasseerd door Power. In ronde 55 dook Dixon de pits in en ook hij kwam voor Rosenqvist naar buiten, die in druk verkeer zat.

Josef Newgarden, die op harde banden was gestart, kwam als laatste naar binnen en dat was tactisch gezien de beste beslissing. Na zijn pitstop kwam hij voor Power en Dixon de baan op en met zachte banden onder zijn Penske-bolide sloeg hij een gat van 9 seconden. Zodoende won Newgarden de eerste race van het seizoen, voor Dixon, Power en debutant Rosenqvist.

Video: IndyCar 2019 – St. Petersburg Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mario Kart spelen met het infotainmentsysteem in de Mercedes CLA

Je kunt een soort Mario Kart spelen in de Mercedes CLA

Honda Civic boort zich achterin Ford Focus ST op Circuit Zandvoort

Honda Civic boort zich achterin Ford Focus ST op Circuit Zandvoort