in

IndyCar 2019 – Texas 600 Highlights

De Texas 600 was pas de tweede oval race van het IndyCar-seizoen. Takuma Sato stuurde zijn #30 Honda naar pole position tijdens de kwalificatie met een gemiddelde van 354 km/h op  1,5 mijl lange oval. Het was zijn tweede pole van het seizoen, na Barber Motorsports Park.

Sato leidde de eerste 60 ronden van de race tot aan zijn eerste pitstop, waarbij hij zich verschalkte en zijn pitbox voorbij gleed. De Japanner raakte één van zijn monteurs en werd bestraft met stop-and-go voor het aanrijden van een teamlid. De monteur werd in het medisch centrum en al vrij snel ontslagen uit zijn ziekenhuisbed.

De 248 ronden tellende race verliep de eerste helft zonder incidenten, totdat Zach Veach de SAFER-barrière raakt in ronde 135. Veach maakte een 360 graden spin maar hield zijn auto uit de muur en liep alleen een lekke band op. De tweede gele vlag van de race viel in ronde 219 toen James Hinchcliffe te wijd ging in bocht 2 en de muur raakte. De laatste en meest spectaculaire caution volgde tien ronden later toen de auto’s van Scott Dixon en Colton Herta elkaar raakten. Dit gebeurde vlak voor de neus van Alexander Rossi, die de twee bolides dankzij een razendsnelle reactie maar net wist te ontwijken.

Met nog 13 ronden te gaan werd de race weer hervat en wat volgde was een sprintduel naar de finish. Josef Newgarden won de race uiteindelijk na een spannend duel met Alexander Rossi. Graham Rahal werd derde, rookie Santino Ferrucci vierde en Ryan Hunter-Reay vijfde.

Video: IndyCar 2019 – Texas 600 Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

2020 Mini JCW GP

2020 Mini JCW GP gespot op de Nürburgring

suzuki-jimny-FI-exhaust

Suzuki Jimny met Side Pipes is een mini ‘G’