in

IndyCar 2019 – Toronto Highlights

Simon Pagenaud had een bijna perfect weekend in Toronto. De Fransman kwalificeerde zich op pole position en reed op zondag 80 van de 85 ronden aan de leiding om zijn derde overwinning van het seizoen te behalen.

Pagenaud hield vijfvoudig kampioen Scott Dixon van Chip Ganassi Racing achter zich in de slotfase van de race, mede geholpen door een Full Course Yellow vanwege een crash in de laatste ronde. De Penske-coureur had na de start weinig te vrezen van Dixon en bouwde een voorsprong op van acht seconden, die nog flink terugliep toen hij achterblijvers tegenkwam in de slotfase. Dixon kon het gat daardoor dichten, maar wist geen serieuze aanval te plaatsen.

Scott Dixon reed een groot deel van de race met een stuurwiel dat schuin stond en was blij dat hij als tweede finishte.  “I made a mistake, a pretty big mistake, probably around lap 12 or 15 where I hit the inside wall on turn 9. Bent the suspension pretty bad.

Alexander Rossi van Andretti Autosport eindigde als derde, een positie voor klassementsleider Josef Newgarden van Team Penske.