in

IndyCar 2020 – Bommarito 500 Highlights

Afgelopen weekend werd de Bommarito 500 verreden in Madison, Illinois. Na een teleurstellend resultaat tijdens de Indy 500 revancheerde Rinus van Kalmthout zich met een knappe zesde en vierde plek.

Van Kalmthout was sterk bezig in de eerste race op zaterdag, maar regen verpeste zijn strategie. Er kwam een safety car de baan op net toen Van Kalmthout de pits in ging. Hij viel hierdoor terug naar plek veertien, maar wist in het verloop van de race nog acht plekken goed te maken. Uiteindelijk eindigde hij op een knappe zesde plaats.

Op zondag begon ‘VeeKay’ als achttiende aan de race en werkt zich al snel op naar de twaalfde positie. Zijn team, Ed Carpenter Racing, haalde de Nederlander vervolgens al vroeg naar binnen voor een undercut. Met vers rubber onder zijn bolide en vrije lucht klokte de 19-jarige ronde na ronde snelle tijden. Toen de rest van het veld hun stop had gemaakt, was Rinus opgeklommen naar de derde positie.

Hij werd even later gepasseerd door Josef Newgarden en viel na zijn derde pitstop terug naar de vijfde plek. Met nog 35 ronden te gaan toucheerde Colton Herta de muur en kon Van Kalmthout de Amerikaan passeren. De Nederlander hield zijn vierde positie vervolgens vast en eindigde kort achter nummer drie Will Power. De race werd gewonnen door Josef Newgarden.

Video: IndyCar 2020 – Bommarito 500 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi V8 Quattro

Audi V8 Quattro is een prachtige klassieker

Amerikaan gaat op vakantie met de Camper en Boot

Amerikaan gaat op vakantie met gigantische camper en boot