in

IndyCar 2020 – Grand Prix of Indy Highlights

De tweede race van de IndyCar Series werd gisteravond verreden op het normale circuit van Indianapolis. Team Penske-rijder Will Power kwalificeerde zich voor de 58e keer op pole position, terwijl Rinus van Kalmthout vanaf een 18e startplaats moest starten. De Nederlander had wat goed te maken na zijn dramatisch verlopen debuut in Texas.

In de openingsfase van de race behield Power zijn leidende positie, om die alleen even in te leveren vanwege een vroeg pitstop. Nadat ook concurrent Graham Rahal gestopt was keerde de Australiër weer terug aan de kop van het veld. Rinus VeeKay maakte eveneens een vroege stop en wisselde zijn harde compound banden in voor de zachte compound. Hierna profiteerde hij van een crash van Oliver Askew, waardoor de race werd geneutraliseerd.

Rinus was inmiddels al opgeklommen naar de 12e positie, maar doordat een aantal coureurs voor hem nog geen pitstop hadden gemaakt kreeg hij een aantal plekken cadeau. Toen de race in de 41e ronde werd herstart, reed de Nederlander op de zesde positie.

Van Kalmthout wist na de herstart nog een plekje goed te maken en reed zodoende op de vijfde positie, terwijl Scott Dixon oppermachtig aan de leiding ging. De inhaalrace van de 19-jarige Hoofddorper stokte na zijn derde pitstop, de coureur van Ed Carpenter Racing zat lange tijd in de versnellingsbak van Colton Herta, maar kwam hem niet voorbij. Desalniettemin heeft Rinus zich prima gerevancheerd voor zijn teleurstellende debuutrace.

Vooraan reed Scott Dixon, die de eerste race ook al won, onbedreigd naar de zege. Graham Rahal werd tweede en Simon Pagenaud eindigde als derde.

Video: IndyCar 2020 – Grand Prix of Indy Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zie het effect van een piano achterin bij een crashtest

Zie het effect van een piano achterin bij een crashtest

McLaren Senna voluit op de Nürburgring

McLaren Senna voluit op de Nürburgring