in

IndyCar 2020 – Harvest GP Race 1 Highlights

In de afgelopen 24 uur behaalde Rinus van Kalmthout zijn eerste pole position in de IndyCar Series, ging voor het eerst in zijn prille IndyCar-carrière aan de leiding van een race en behaalde zijn eerste podiumplaats.

De Nederlander wist zijn pole niet te verzilveren, maar gaf wel zijn visitekaartje af. Hij leidde 15 ronden in de Harvest Grand Prix, maar was na zijn derde stop teruggevallen naar de zesde positie. Met nog iets meer dan 20 ronden te gaan vocht ‘VeeKay’ zich langs Will Power, Felix Rosenqvist en Colton Herta om alsnog op het podium te eindigen.

Josef Newgarden reed een sterke en zeer tactische race en won de Harvest GP, voor Alexander Rossi. Van Kalmthout was in de openingsfase en in de slotfase op de rode Firestones erg sterk, maar minder op de reguliere banden in de middelste stint. Ook de pitstops van zijn team, Ed Carpenter Racing, waren niet zo snel als die van Penske en Andretti. Desodanks een prachtig resultaat voor de 20-jarige debutant.

Video: IndyCar 2020 – Harvest GP Race 1 Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Toyota Corolla 1.6 GTi-16

Op de Rollenbank – Toyota Corolla 1.6 GTi-16

Ex-Loeb Citroen Xsara WRC is nu een Hillclimb-machine

Ex-Loeb Citroen Xsara WRC is nu een Hillclimb-machine