in

IndyCar 2020 – Iowa 250 Race 1 Highlights

Na een spannende slotfase van de eerste IndyCar-race van de Iowa 250 double-header, behaalde Simon Pagenaud van Team Penske een verbluffende last-to-first overwinning. Door zijn overwinning verbrak Pagenaud de zegereeks van Ganassi Racing, het team dat tot nu toe alle races had gewonnen.

Slechts 0.495 seconden achter Pagenaud finishte klassementsleider Scott Dixon, terwijl McLaren Arrow-coureur Oliver Askew zijn eerste podium pakte. Een knap resultaat van de IndyCar-rookie. Een andere rookie, Nederlander Rinus van Kalmthout, maakte ook kans op een podiumresultaat, maar werd vlak voor de herstart vol geraakt door Colton Herta, die niet van zijn team had doorgekregen dat het opheffen van de neutralisatie met één ronde was uitgesteld.

Beide coureurs bleven ongedeerd, maar de Nederlander zag een mogelijk podium in rook opgaan.