in

IndyCar 2021 – Detroit Duel Highlights

Op het Belle Isle stratencircuit werden afgelopen weekend twee IndyCar Grand Prix’ verreden. Tot op heden is het een zeer interessant InydCar-seizoen, met 6 verschillende winnaars in de eerste 6 races. Ook in Detroit zagen we een nieuwe winnaar, Marcus Ericsson won namelijk zijn eerste race en werd de 7e winnaar in 7 races!

Vanwege een zware crash van Arrow SP McLaren-rijder Felix Rosenqvist moest race 1 op Belle Isle ruim twee uur onderbroken worden. Het gaspedaal van Rosenqvist bleef open staan waardoor de Zweed vol in de bandenstapel klapte. Gelukkig kwam de coureur er zonder ernstige kleerscheuren vanaf, maar hij werd wel voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht.

Nadat de race hervat werd was het dus Marcus Ericsson die als eerste over de streep kwam. Op slechts 1,3 seconden achter de oud F1-coureur finishte Rinus van Kalmthout als tweede. Voor de 20-jarige coureur uit Hoofddorp betekende het zijn tweede podium van het seizoen en Veekay drong daarmee de top 5 binnen in het klassement.

Race Twee

De tweede Grand Prix in Detroit verliep minder goed voor Rinus van Kalmthout. De Nederlander vertrok van de tweede plek maar zakte terug naar de 18e positie. Deels door pech met de neutralisaties, maar ook omdat zijn driestopstrategie niet goed uitpakte en hij steeds in verkeer kwam.

In een zinderende slotfase, met twee herstarts, ging Arrow McLaren SP-coureur Pato O’Ward voorbij aan maar liefst vier coureurs; Rahal, Palou, Herta en Newgarden. De Mexicaan won de tweede Grand Prix in Detroit en is de eerste coureur met twee overwinningen achter zijn naam in 2021. O’Ward is nu tevens de leider in het klassement.

Hieronder kun je de samenvattingen bekijken van beide races op het stratencircuit.