in

IndyCar 2021 – Grand Prix of Alabama Highlights

Het IndyCar-seizoen begon met de Grand Prix van Alabama op het prachtige Barber Motorsports Park. Vlak nadat de groene vlag gezwaaid werd om het startsein te geven, ging het al goed mis. Tweevoudig kampioen Josef Newgarden kwam met een wiel buiten de baan en spinde op hoge snelheid midden op de baan.

Meerdere coureurs moesten Newgarden ontwijken, maar Hunter-Reay, Rosenqvist, Chilton en Herta raakten toch betrokken bij de chaos en konden hun weg niet vervolgen. Ook Rinus van Kalmthout, die vanaf P14 was gestart, was betrokken bij de crash maar hield er slechts een lekke band aan over. Na een pitstop voor nieuw rubber kwam de Nederlander achteraan te liggen, om uiteindelijk op een knappe zesde plek te finishen.

De race ontwikkelde zich tot een strategisch spel. Palou, Power, Dixon en Ericsson behoorden tot de koplopers die kozen voor een tweestopstrategie, terwijl O’Ward, Bourdais en Graham Rahal tot de kanshebbers behoorden die voor een driestopstrategie kozen.

Twee stops werd uiteindelijk de winnende strategie, want Palou, Power en Dixon eindigden op het podium. Debutant Romain Grosjean kwam als 10e over de streep.

Video: IndyCar 2021 – Grand Prix of Alabama Highlights

IndyCar 2021 – Grand Prix of Alabama Highlights

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *