in

IndyCar 2021 – Grand Prix of Alabama Highlights

Het IndyCar-seizoen begon met de Grand Prix van Alabama op het prachtige Barber Motorsports Park. Vlak nadat de groene vlag gezwaaid werd om het startsein te geven, ging het al goed mis. Tweevoudig kampioen Josef Newgarden kwam met een wiel buiten de baan en spinde op hoge snelheid midden op de baan.

Meerdere coureurs moesten Newgarden ontwijken, maar Hunter-Reay, Rosenqvist, Chilton en Herta raakten toch betrokken bij de chaos en konden hun weg niet vervolgen. Ook Rinus van Kalmthout, die vanaf P14 was gestart, was betrokken bij de crash maar hield er slechts een lekke band aan over. Na een pitstop voor nieuw rubber kwam de Nederlander achteraan te liggen, om uiteindelijk op een knappe zesde plek te finishen.

De race ontwikkelde zich tot een strategisch spel. Palou, Power, Dixon en Ericsson behoorden tot de koplopers die kozen voor een tweestopstrategie, terwijl O’Ward, Bourdais en Graham Rahal tot de kanshebbers behoorden die voor een driestopstrategie kozen.

Twee stops werd uiteindelijk de winnende strategie, want Palou, Power en Dixon eindigden op het podium. Debutant Romain Grosjean kwam als 10e over de streep.

Video: IndyCar 2021 – Grand Prix of Alabama Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De brute cold start van een BMW X5 Le Mans

De brute cold start van een BMW X5 Le Mans

Mercedes-AMG One gespot op de Nürburgring

Mercedes-AMG One gespot op de Nürburgring