in

IndyCar 2021 – Grand Prix of St. Petersburg Highlights

De honderd ronden tellende Grand Prix of St. Petersburg werd verreden onder zomerse temperaturen en met een hoge luchtvochtigheidsgraad. Kortom, het werd bloedheet in de cockpits en met slechts 9 ronden achter de safety car hadden de 24 IndyCar-coureurs nauwelijks rust.

Niets voor niets schreef Rinus van Kalmthout na afloop dat dit, fysiek gezien, de zwaarste race uit zijn autosportcarrière was. De Nederlander kwam als negende over de streep na bijna twee uur racen en bezet daardoor een prima zesde plek in het kampioenschap.

De IndyCar-race in St. Petersburg werd gewonnen door Colton Herta. Herta leidde 97 van de 100 ronden en won de race met 2,5 seconden voorsprong op tweevoudig kampioen Josef Newgarden. 2016-kampioen Simon Pagenaud eindigde als derde.

Bekijk hieronder alle actie van de IndyCar-race in St. Petersburg in minder dan 5 minuten.