in

IndyCar 2021 – Indy 500 Highlights

De 105e editie van de Indianapolis 500 brak een aantal records. Van de 33 gestarte auto’s reden 30 deelnemers de wedstrijd uit, er waren slechts 2 cautions, en mede daardoor was het de snelste Indy 500 ooit. Rinus van Kalmthout hoopt zondag de jongste Indy 500-winnaar uit de geschiedenis te worden, dat record werd helaas niet verbroken.

Veekay en teamgenoot Conor Daly waren in de eerste helft van de race constant in de top 5 te vinden. De snelheid zat er goed in bij beide ECR-coureurs en het leek erop dat de twintigjarige Nederlander echt mee zou kunnen doen om de zege. Helaas zorgde een slechte pitstop ervoor de Rinus buiten de top 10 viel en daardoor kansloos was voor de overwinning.

Het geluk was niet aan onze zijde. The Speedway heeft zijn eigen wetten en daar moeten we ons bij neerleggen. Het is balen, maar ik doe er niks meer aan”, verklaarde Rinus na afloop. Van Kalmthout finishte uiteindelijk als achtste, een stuk beter dan vorig jaar toen hij twintigste werd.

De overwinning ging uiteindelijk naar de 46-jarige Hélio Castroneves, die in een spannend duel de Spanjaard Álex Palou versloeg. Voor Castroneves was het zijn vierde overwinning op de beroemdste oval ter wereld, hiermee komt hij op gelijke hoogte met AJ Foyt, Al Unser en Rick Mears.

Video: IndyCar 2021 – Indy 500 Highlights

IndyCar 2021 – Indy 500 Highlights

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *