in

IndyCar 2021 – Texas Highlights

Na twee races op normale circuits werd er afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen geracet op een oval door de IndyCar Series. Op de Texas Motor Speedway werden twee races verreden, één op zaterdag en één op zondag.

Tijdens de eerste race van het weekend eindigde Rinus Van Kalmthout teleurstellend als twintigste, na een ongelukkige pitstop waardoor hij een rondje achterstand opliep. Maar gelukkig wist de Nederlander zich op zondag te revancheren met wederom een top 10 finish. ‘VeeKay’ wist bij de start van de tweede race ternauwernood een grote startcrash te ontkomen, waarbij 7 auto’s uitgeschakeld werden, en kwam uiteindelijk als negende aan de finish.

Van Kalmthout staat nu gedeeld elfde in het klassement. De IndyCar Series wordt aangevoerd door regerend kampioen Scott Dixon, die de race op zaterdag won. Tweede in het klassement staat Patricio O’Ward, die de race op zondag won. Alex Palou bezet de derde plek in het kampioenschap.

Video: IndyCar 2021 – Texas Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rotonde in Kentucky

In Kentucky snappen ze niet hoe een rotonde werkt

NASCAR 2021 - Kansas 400 Highlights

NASCAR 2021 – Kansas 400 Highlights