in

IndyCar 2022 – Grand Prix of Alabama Highlights

Rinus van Kalmthout bemachtigde op zaterdag voor de tweede keer in zijn carrière pole position voor een IndyCar-race. De 21-jarige Hoofddorper was de grote favoriet voor de zege op Barber Motorsports Park in Alabama en ging dus op jacht naar zijn tweede IndyCar-zege.

Van Kalmthout vertrok van pole postion en trok in de openingsfase een gat van 3 seconden naar Pato O’Ward. De Nederlander reed vervolgens zestig van de negentig ronden aan de leiding, maar na zijn tweede pitstop verloor hij tempo op zijn harde compound banden.

Niet veel later ging ook Alex Palou voorbij aan ‘Veekay’, maar het laatste podiumplekje bleef in bezit van de Nederlander. Zonde dat Rinus de leiding niet kon vasthouden, maar een podiumfinish is een welkome opsteker voor Van Kalmthout.

Het IndyCar-seizoen gaat op 14 mei verder met de Grand Prix van Indianapolis op de ‘road course’. Twee weken later staat de Indy 500 op het programma

Video: IndyCar 2022 – Grand Prix of Alabama Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toyota MR2 met Pirelli F1 Hypersofts

Toyota MR2 met Pirelli F1 Hypersofts

Chevrolet C8 Corvette vs Ferrari 458 Speciale

Chevrolet C8 Corvette vs Ferrari 458 Speciale