in

IndyCar 2022 – Indy 500 Highlights

Het was ‘Super Sunday’ in de racerij, met de GP van Monaco, de Indy 500 en de 24H Nürburgring. De Indy 500, officieel de Indianapolis 500, is een van de grootste races ter aarde en het grootste eendaagse sportevenement ter wereld.  

Met 33 deelnemers aan de start barstte de 106e editie gisteren los, Rinus van Kalmthout had zich als derde gekwalificeerd. Helaas crashte de Nederlander in de 38e ronde als eerste van de 33 deelnemers en viel zijn droom in duigen. Scott Dixon reed lange tijd aan de leiding en leek zijn tweede Indy 500-titel te behalen. In ronde 175 kwam hij naar binnen voor zijn laatste pitstop, bij het ingaan van de pits nam hij veel vaart mee, te veel bleek. Bij het uitrijden van de pits werd Dixon een straf opgelegd, wegens te hard rijden in de pits. Hij kreeg een ‘drive through penalty’, wat betekende dat hij door de pits moest rijden en dus ver terugviel in het veld. 

Zes ronden voor het einde crashte Jimmie Johnson hard in de muur. In plaats van te finishen achter de safety car kiest de raceleiding ervoor om de race stil te leggen en zwaait met de rode vlag. Na enige onderbreking wordt de race hervat en Marcus Ericsson leidt het peleton bij de herstart. Met nog drie ronden te gaan slingert Ericsson over de oval om Patricio O’Ward van zich af te schudden. Dat lukt, de Zweed staat de eerste plek niet meer af en wint enigszins onverwachts zijn eerste Indy 500.

Benieuwd naar de overwinning van de Zweed en de samenvatting van de race? Check hem hieronder! 

Video: IndyCar 2022 – Indy 500 Highlights

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Interview coureurs

Interviews Coureurs na de Monaco GP

Goodyear luchtloze banden

Goodyear test luchtloze banden