in

IndyCar 2022 – Texas Motor Speedway Highlights

Afgelopen weekend werd de tweede race van de IndyCar Series verreden. Na de openingsrace in de straten van St. Petersburg werd er nu geracet op de oval van de Texas Motor Speedway.

De Zweed Felix Rosenqvist reed in de kwalificatie naar de snelste tijd in zijn Arrow McLaren SP-bolide. Hij troefde daarmee voormalig V8 Supercars-kampioen Scott McLaughlin met 0,003 seconden af. Nederlander Rinus van Kalmthout kwalificeerde zich als keurig als achtste.

De 248 ronden tellende race moest een aantal keer geneutraliseerd worden vanwege crashes, maar Veekay wist uit de problemen te blijven. In de 159e ronde nam de 21-jarige coureur zelfs de leiding in de race over van Scott McLaughlin en lijkt de Nederlander een serieuze podiumkandidaat. Met nog 62 ronden te gaan zocht Rinus de pitstraat op voor zijn laatste stop, een gokje want zonder neutralisaties heeft de Dallara-Chevrolet dan eigenlijk te weinig brandstof aan boord.

Die neutralisatie komt er niet en van Kalmthout moet enorm zuinig rijden om brandstof te besparen. Met vederlichte rechtervoet en brandstofdampen in de tank komt de Nederlander uiteindelijk als 10e aan de finish. Een keurig resultaat.

Ondertussen strijden McLaughlin en Newgarden om de overwinning in een zinderend duel dat pas op de finishstreep beslist zou worden. Hoe dat zich ontvouwt zie je in de highlights hieronder!

Video: IndyCar 2022 – Texas Motor Speedway Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Twee Audi R8's crashen hard tijdens TX2K22

Zwaar opgevoerde supercars crashen hard tijdens TX2K22

GMC Hummer EV

Rijtest van de 4100 kg wegende GMC Hummer EV