in

IndyCar 2022 – Texas Motor Speedway Highlights

Afgelopen weekend werd de tweede race van de IndyCar Series verreden. Na de openingsrace in de straten van St. Petersburg werd er nu geracet op de oval van de Texas Motor Speedway.

De Zweed Felix Rosenqvist reed in de kwalificatie naar de snelste tijd in zijn Arrow McLaren SP-bolide. Hij troefde daarmee voormalig V8 Supercars-kampioen Scott McLaughlin met 0,003 seconden af. Nederlander Rinus van Kalmthout kwalificeerde zich als keurig als achtste.

De 248 ronden tellende race moest een aantal keer geneutraliseerd worden vanwege crashes, maar Veekay wist uit de problemen te blijven. In de 159e ronde nam de 21-jarige coureur zelfs de leiding in de race over van Scott McLaughlin en lijkt de Nederlander een serieuze podiumkandidaat. Met nog 62 ronden te gaan zocht Rinus de pitstraat op voor zijn laatste stop, een gokje want zonder neutralisaties heeft de Dallara-Chevrolet dan eigenlijk te weinig brandstof aan boord.

Die neutralisatie komt er niet en van Kalmthout moet enorm zuinig rijden om brandstof te besparen. Met vederlichte rechtervoet en brandstofdampen in de tank komt de Nederlander uiteindelijk als 10e aan de finish. Een keurig resultaat.

Ondertussen strijden McLaughlin en Newgarden om de overwinning in een zinderend duel dat pas op de finishstreep beslist zou worden. Hoe dat zich ontvouwt zie je in de highlights hieronder!

Video: IndyCar 2022 – Texas Motor Speedway Highlights

IndyCar 2022 – Texas Motor Speedway Highlights

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *