in

IndyCar 2014 – Chaos en Spektakel in Toronto

Twee races van 65 ronden stonden er gepland op het stratencircuit van Toronto, één op zaterdag en één op zondag. Maar na vier mislukte starts, Arie Luyendyk die spinde met de Safety Car en gigantisch veel regen besloot de wedstrijdleiding de race van zaterdag af te blazen en te verzetten naar zondag. Op dat moment waren er slechts 13 ronden verreden in 3 uur tijd.

Het zou dus een drukke zondag worden voor de IndyCar coureurs, maar toen race 1 eindelijk van start ging was het Simon Pagenaud die na twee bochten achterstevoren ging en de baan geheel blokkeerde. Wederom werd de race afgebroken maar polesitter Sebastien Bourdais liet zich niet gek maken. Na de herstart domineerde de Fransman tot aan de finish en wist na zeven jaar eindelijk weer eens een Formule race te winnen. Bourdais versloeg de Braziliaan Helio Castroneves met een voorsprong van ruim 3.3 seconden. Tony Kanaan werd derde, Scott Dixon vierde en Pagenaud werd, ondanks de startcrash, nog knap vijfde.

De tweede race ging droog van start maar na 10 ronden begon het te regenen en dat zorgde voor het nodige spektakel. In eerste instantie bleven de meeste coureurs buiten op slicks maar toen de regen echt doorzette dook iedereen de pits in voor regenbanden. Mike Conway, die de ‘road courses’ rijdt voor Ed Carpenter Racing terwijl teameigenaar Ed Carpenter de ovals zelf voor zijn rekening neemt, besloot om in de 43 ronde weer te wisselen naar slicks omdat de baan langzaam opdroogde. Dit pakte goed uit voor Conway want niet veel later kwam er wederom een Safety Car, bijna het hele veld maakte een pitstop en zodoende schoof Conway naar voren. Alleen Justin Wilson, Josef Newgarden, Carlos Huertas en Luca Filippi zouden op regenbanden blijven rijden, waarachter Conway als eerste coureur op slicks reed.
Na de herstart was de baan geheel droog en binnen twee ronden had Mike Conway de leiding in handen en gaf die niet meer af. Tony Kanaan werd tweede en Will Power derde.

Castroneves gaat nog steeds in de leiding in de IndyCar Series met 533 punten, gevolgd door Power met 520 punten en Hunter-Reay met 464 punten. Highlights van de chaotische races in Toronto zie je hierbeneden, alle andere highlights van dit seizoen zie je hier.

Video: IndyCar Highlights Toronto

Highlights race 1 Toronto
<

Highlights race 2 Toronto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 512M V12 - The Sound of the 70's

Ferrari 512M V12 – The Sound of the 70’s

Yep, Gatebil is Awesome!

Yep, Gatebil is Awesome!