in

IndyCar 2014 – Detroit Dual Highlights

De Detroit Dual bestaat uit twee races van 70 ronden op het stratencircuit Belle Isle in Detroit. Voor race 1 kwalificeerde Helio Castroneves zich op pole position, voor James Hinchcliffe en Jack Hawksworth. Geen van deze drie coureurs eindigde echter op het podium in race 1.

De combinatie stratencircuit en IndyCars staat altijd garant voor spektakel en ook in de eerste race op Belle Isle moest de Safety Car veelvuldig de baan op, vijf keer in totaal. Hierdoor bleek pitstopstrategie en brandstof cruciaal. Met nog 10 ronden te gaan vond de laatste herstart plaats, Ryan Briscoe voerde het veld aan maar werd al snel gepasseerd door Will Power. Graham Rahal, die een zeer sterke race reed, deed een rondje later hetzelfde en ging op jacht naar de leidende Will Power. Met nog twee ronden te gaan zat hij in de versnellingsbak van de #12 Team Penske bolide maar een gat in de verdediging kon hij niet vinden. Slecht drie tiende scheidde de nummers 1 en 2 op de finishstreep. Tony Kanaan werd derde, zijn 66e podiumresultaat in de IndyCars.

Op zondag werd race 2 verreden en tijdens de Firestone Fast Six Qualifying wist Takumo Sato de pole positie te veroveren, James Hinchcliffe kwalificeerde zich wederom als tweede en Helio Castroneves als derde. Het veld kwam probleemloos door de eerste bochten maar bij bocht 4 was het alweer raak. Will Power probeer zeer optimistisch een aantal auto’s te passeren en duwde daarbij Josef Newgarden de bandenstapel in. Voor deze actie ontving Power een drive-through penalty en de eerste Safety Car was direct een feit.

Castroneves kwam na zijn tweede pitstop voor Mike Conway de baan op en nam de leiding in de race over. Conway had grote problemen met zijn banden en verloor 11 seconden op Castroneves, daarbij hield hij de rest van het veld behoorlijk op. Een mazzeltje voor Power want die kreeg hierdoor de aansluiting en kon meerdere coureurs passeren, uiteindelijk zelfs Conway. Twee neutralisaties zorgde ervoor dat Power aansluiting vond bij teamgenoot Castroneves maar een aanval plaatste hij niet in de laatste drie ronden. Team Penske behaalde dus een fraaie dubbeloverwinning in Detroit en gaat nu aan de leiding in het kampioenschap, Power met 326 punten voor Castroneves met 307 en Hunter-Reay met 299.

Video: Detroit Dual Highlights

Race 1

Race 2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 458 Speciale met Capristo Uitlaat

Ferrari 458 Speciale met Capristo Uitlaat

Liberty Walk GT-R R35

Liberty Walk GT-R R35