in

Indycar 2014 – Indianapolis Grand Prix Highlights

Het was een incidentrijke eerste race op de ‘Road Course’ van Indianapolis. Bij de start ging het gelijk mis toen polesitter Sebastian Saavedra niet van zijn plek kwam. De jonge Colombiaan liet de auto af slaan en het gehele veld moest om hem heen. Landgenoot Carlos Munoz zag hem te laat en schampte de auto waarna ook Mikhail Aleshin er vol op klapte.

Hunter-Reay kreeg hierdoor de leiding in de schoot geworpen en voerde het veld aan, voor Will Power en Simon Pagenaud. Niet lang na de herstart reed Jack Hawksworth als een warm mes door de boter naar voren en passeerde Hunter-Reay voor de leiding, Pagenaud profiteerde van deze inhaalactie en dook in het gat om gelijk mee te gaan met Hawksworth. In de strijd om de vierde plaats eindigde Scott Dixon in de grindbak. De regerend kampioen ging voor een risicovolle inhaalmanoeuvre bij Will Power maar eindigde achterstevoren in de grindbak.

Tijdens de serie pitstops verschalkte Simon Pagenaud de leidende Jack Hawksworth, maar omdat Castroneves en Servia nog geen pitstop hadden gemaakt moest de Fransman achter dit duo aansluiten. Castroneves en Servia hoopten de race uit te kunnen rijden maar moesten uiteindelijk omstebeurt naar binnen voor benzine en nieuwe banden. Dit gaf de leiding weer terug aan Pagenaud die zege veilig naar huis bracht voor Hunter-Reay. Helio Castorneves kwam op zijn nieuwe banden en met genoeg benzine nog wel in de buurt, maar finishte uiteindelijk op 1.8 seconden als derde. De vierde plaats ging naar Sebastien Bourdais en Charlie Kimball legde beslag op plaats vijf.

De belangrijkste highlights van de Indianapolis Grand Prix 2014 vind je zoals gewoonlijk hier beneden. Next stop: Indy 500!

Video: Indycar – Indianapolis Grand Prix 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze jongen bouwde zelf een rally auto

Deze jongen bouwde zelf een rallyauto met V6-motor

Lamborghini Huracan Review

Lamborghini Huracan Review