in

IndyCar 2014 – Iowa Kent Spannende Ontknoping

Voor de Iowa Corn Indy 300 kwalificeerde Scott Dixon zich op pole position met een gemiddelde snelheid van 186.256 mph, voor teamgenoot Tony Kanaan en Helio Castroneves. Na de start passeerde Tony Kanaan al snel zijn teamgenoot en domineerde grotendeels de Iowa Corn Indy 300.

Na 32 ronden werd de race even onderbroken vanwege regen om direct na de herstart weer geneutraliseerd te worden vanwege een crash tussen Takuma Sato en Mikhail Aleshin. Nadat de race werd hervat bleken Kanaan, Castroneves en Dixon een klasse apart, iedereen was ervan overtuigd dat de zege naar één van deze drie coureurs zou gaan. Maar met nog negentien ronden te gaan hing Montoya ineens in de muur, hij had Ed Carpenter geprobeerd te passeren in bocht 3 maar die had hem niet gezien en stuurde op hem in. Juan Pablo was woedend en liet dit duidelijk blijken aan Ed Carpenter op het moment dat hij passeerde. Na de race zou Carpenter nog zijn excuses aanbieden voor het incident.

Tijdens deze neutralisatie kozen de eerste negen coureurs ervoor om buiten te blijven, maar een aantal coureurs buiten de top 10 besloten nieuw rubber te halen. Onder hen waren Ryan Hunter-Reay, Josef Newgarden en Ed Carpenter. Met nog tien ronden te gaan werd de groene vlag weer gezwaaid en al snel werd duidelijk dat de coureurs op nieuw rubber de juiste keuze hadden gemaakt. Hunter-Reay ging als een warm mes door de boter naar voren en met nog twee ronden te gaan werd leider in de race Kanaan gepasseerd. TK had 247 van de 300 ronden aan de leiding gereden en verloor in de laatste ronde ook nog de tweede plek aan Newgarden. Voor Castroneves en Power verliep het nog erger, zij vielen van een derde en vierde plaats terug naar de achtste en veertiende plek!

Castroneves gaat aan de leiding in het kampioenschap met 471 punten, Power is tweede met 462 en Hunter-Reay derde met 439. Montoya staat op plek 5 met 405 punten. Highlights van deze race zie je na de break.

Video: IndyCar – Iowa 300 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dit jochie parkeert zijn kart als een baas

Dit jochie parkeert zijn kart als een baas

Oversize Load - Gaat dit goed?

Oversized Load – Gaat dit goed?