in

Indycar 2014 – Long Beach Highlights

In de straten van Long Beach stond het tweede raceweekend van de IndyCar series op het programma. Voor de 40e editie van de Long Beach Grand Prix pakte Ryan Hunter-Reay met een tijd van 1:07.8219 de pole, 0.1184 seconden daarachter kwalificeerde Hinchcliffe zich als tweede en Sebastien Bourdais als derde op 0.1361 sec van Hunter-Reay.

De stilstaande start, vrij uniek in IndyCAR, verliep zonder grote problemen en iedereen kwam goed uit de startblokken. Hunter-Reay behield de leiding en Bourdais verschalkte Hinchcliffe en nam de tweede plaats over. Tussen de 27e en 40e ronden volgde een kleine reeks incidenten, Bourdais had remproblemen en schoot een paar keer van de baan maar kon zijn weg steeds vervolgen. Will Power kwam in aanraking kwam met Simon Pagenaud waardoor de Fransman de bandenstapel toucheerde, maar ook hij kon zijn weg wel vervolgen.

Ondertussen reed Ryan Hunter-Reay sterk aan kop, hij en Hinchcliffe  hadden hun laatste pitstop al gemaakt toen Newgarden de pits in dook. De Sarah Fisher Racing coureur kwam direct voor Hunter-Reay en Hinchcliffe terug de baan en behield zo knap de leiding van de Long Beach Grand Prix. Het duo achter hem had echter al temperatuur in de banden en dus meer snelheid, Ryan besloot niet te wachten en bij de eerste (halve) mogelijkheid positioneerde hij zijn Andretti Autosport Dallarra naast de auto van Newgarden.

De twee raakten elkaar en beiden klapten in de muur, Hinchcliffe kon de crashende wagens niet meer ontwijken en klapte er bovenop. De drie auto’s blokkeerden de ideale lijn en er blijkbaar werd niet goed gezwaaid met een gele vlag, waardoor Helio Castroneves, Tony Kanaan, Takuma Sato en Jack Hawksworth bovenop de stilstaande auto’s reden. Alleen Castroneves en Hawksworth konden hun weg nog vervolgens maar voor de rest was de race voorbij.

Met de volledige top 5 in de muur kwam er een ‘caution’ en herstart van de Long Beach Grand Prix, hoe dat zich ontvouwde kun je hieronder zien.

Video: Long Beach 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zijn coureurs echte atleten?

Zijn coureurs echte atleten?

Gumpert Apollo S te luid voor Spa-Francorchamps

Gumpert Apollo S te luid voor Spa-Francorchamps