in

IndyCar 2014 – Mid-Ohio Highlights

Mid-Ohio is een prachtig snel circuit dat in 1962 in gebruik genomen werd en sinds 1980 op de Champcar/IndyCar kalender staat. De afgelopen twee jaar werd de race gewonnen door Scott Dixon, maar afgelopen weekend moest de Nieuw-Zeelander van de laatste startplek vertrekken.

Sebastien Bourdais vertrok van pole position en kwam goed door de eerste bocht, dat kon niet gezegd worden van Tony Kanaan en Marco Andretti. Kanaan probeer Josef Newgarden te passeren voor de tweede plek maar raakte hem en spinde. Veel coureurs konden de Ganassi auto vermijden maar Marco Andretti niet en klapte er vol tegenaan, hierdoor moesten beide coureurs de race staken.

De top drie bestond in de beginfase van de race uit Bourdais, Hunter-Reay en Newgarden. Dankzij een goede pitstopstrategie wist Hunter-Reay de Fransman te passeren, maar Bourdais had zachte banden laten monteren en na een paar bochten lag hij alweer voor Hunter-Reay.

In de 36e ronden was het dezelfde Hunter-Reay die de tweede en laatste safety car veroorzaakte. Het hele veld ging naar binnen voor nieuwe banden en brandstof, maar Scott Dixon niet. Hij had zijn pitstop net voor de safety car gemaakt en schoof zo door naar de eerste positie voor Bourdais. Vanaf dat moment werd de race verreden met één oog op de brandstofmeter, het was namelijk niet duidelijk of Scott Dixon de finish kon halen met de brandstof aan boord.

De op de derde plaats rijdende Newgarden viel ver terug toen zijn laatste pitstop dramatisch verliep, hierdoor kon James Hinchcliffe de derde plaats overnemen en in de aanval gaan bij Sebastien Bourdais. De viervoudig Champcar kampioen maakte echter geen fouten en behield zijn tweede positie. Scott Dixon wist zijn leidende positie ook te behouden en de race voor het derde jaar op rij te winnen, maar moest direct na de finish zijn auto parkeren omdat de brandstof op was. Van laatste naar eerste, wat een prestatie!

Video: IndyCar – Mid-Ohio 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

M5 RingTaxi opgejaagd en eindigt in de vangrail

M5 RingTaxi opgejaagd en eindigt in de vangrail

BMW M3 met M5 V10 Motor en open uitlaat

BMW M3 met V10-motor en open uitlaatsysteem