in

IndyCar 2014 – Milwaukee 250 Highlights

Er zijn nog maar drie races te gaan in de IndyCar Series en daarbij zijn kostbare punten te winnen. Op de Milwaukee Mile Oval werden afgelopen zondag 250 rondjes verreden, Will Power vertrok van pole position.

Het was geen spannende race op de Milwaukee Mile, Power behield de leiding bij de start voor Tony Kanaan en teamgenoot Montoya en zou deze niet meer af staan. Na de eerste serie pitstops, onder groen, zou Tony Kanaan nog wel in de buurt komen  bij Power maar een geslaagde inhaalpoging lukte niet.

Carlos Muñoz zorgde in de 131e ronde voor de eerste en enige neutralisatie van de race door in bocht vier de muur licht te toucheren. Tijdens deze neutralisatie bezocht vrijwel het volledige veld de pits op, met uitzondering van Andretti, Newgarden en Power, welke tien ronden eerder waren gestopt. Tony Kanaan viel daardoor terug naar de vierde plek maar met met vers rubber passeerde  Andretti en Newgarden alsof ze stil stonden. Wederom werd de jacht geopend op Power maar de Australiër reed erg sterk en pareerde alle aanvallen van Kanaan.

Bij de laatste serie pitstops verloor Kanaan de tweede plaats aan Montoya, doordat de Braziliaan twee ronden later stopte dan de Colombiaan en daarbij kostbare seconden verloor op de baan. Voor Will Power maakte het allemaal niets uit, hij domineerde de race en verstevigde zijn leiding in het kampioenschap. Daarnaast zag Ryan Hunter-Reay de finish niet waardoor de titelstrijd waarschijnlijk tussen Power en Castroneves gaat.

Video: IndyCar – Milwaukee 250 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Gigi Galli deed Reverse Drifting al veel eerder

Gigi Galli deed Reverse Drifting al veel eerder

F1 Battle - Hamilton vs Raikkonen Spa 2008

F1 Battle – Hamilton vs Raikkonen Spa 2008