in

IndyCar Pitstop gefilmd via Google Glass

Dit jaar rijdt de IndyCar series voor het eerst twee keer op de Indianapolis Motor Speedway, aankomend weekend de Grand Prix of Indianapolis op de Formule 1 lay-out en 25 mei de beroemde Indy 500 op de oval. Om de coureurs alvast te laten wennen aan de nieuwe F1 lay-out werd er vorige week een testsessie georganiseerd. Vrijwel alle coureurs waren vol enthousiasme over de nieuwe Indy Road Course waar Scott Dixon uiteindelijk de snelste tijd liet noteren.

In deze video zien we hoe het team van Graham Rahal, Rahal Letterman Lanigan Racing, pitstops aan het oefenen zijn. Het unieke aan deze video is dat hij gefilmd is via Google Glass brillen, zo zien we precies wat de coureur ziet en wat de pit crew doet. In tegenstelling tot de Formule 1, waar een pit crew bestaat uit 18 personen, bestaat de pit crew van een IndyCar team uit ongeveer 8 personen. Daarbij moet ook nog gezegd worden dat in IndyCar tanken is toegestaan.

We zien de pitstop uit vier verschillende perspectieven en rijden ook nog een rondje mee met  Graham Rahal, die ook een Google Glass bril draagt.

Video: IndyCar Pitstop gefilmd via Google Glass

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ontmoet Nissan's Nurburgring Testrijder

Ontmoet Nissan’s Nurburgring Testrijder

Corvette Z06 komt even op topsnelheid voorbij vliegen

Corvette Z06 komt even op topsnelheid voorbij vliegen