in

Indycar 2014 – St. Petersburg Highlights

Voormalig Formule 1-coureur Takumo Sato kwalificeerde zich op pole-position voor de eerste IndyCar-race van het jaar in St. Petersburg. Op een opdrogende baan was de Japanner drie tienden sneller dan Tony Kanaan en Ryan Hunter-Reay. De comeback van Juan Pablo Montoya was niet bijzonder spectaculair, hij kwalificeerde zich als achttiende, maar dat had hij ook voorspelt.

Bij de start behield Sato nog de leiding maar Penske-coureur Will Power stormde door het veld naar voren en ging op jacht naar de koppositie. In de eerste bocht positioneerde hij zijn Dallara aan de buitenkant van Sato, die de binnenkant verdedigde. Power bleef naast Sato en had vervolgens de binnenbocht waarna Takumo zijn leidende positie kwijt was.

De wedstrijd in St. Petersburg kende slechts twee korte neutralisaties, de eerste vanwege een slippertje van Charlie Kimball. Bij de herstart in de 82e ronde maakt Power zich niet populair bij zijn collega’s, hij reed extreem langzaam, vertraagde toen kort om vervolgens op het gas te gaan. Debutant Jack Hawksworth werd van achteren geraakt en schakelde daarbij Marco Andretti uit, waardoor er nog een neutralisatie volgde.

Will Power werd niet bestraft voor de discutabele herstart en reed naar een overtuigende zege, voor Ryan Hunter Reay en  Helio Castroneves. Polesitter Sato zakte naar de zevende stek en comeback kid Montoya werd vijftiende maar was wel tevreden over zijn race. Een korte highlight video zie je hier beneden.

Video: St. Petersburg 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Viziercamera Simon Pagenaud is serieus gaaf

Helmcamera Simon Pagenaud is serieus gaaf

Fiat 500 met Lamborghini V12 is onhandelbaar

Fiat 500 met Lamborghini V12 is onhandelbaar