in

IndyCar 2014 – Texas Firestone Highlights

Op de oval van de Texas Motor speedway werd vannacht de Firestone 600 verreden. IndyCar en Texas zijn nooit een succesvolle combinatie geweest en gezien de enorm lege tribunes loopt het publiek in Texas er nog steeds niet warm voor.

Het complete veld kwam na de start zonder incidenten door de eerste ronden, waarbij polesitter Will Power de leiding wist te behouden voor Tony Kanaan en Ed Carpenter. Power wist de race grotendeels te domineren in zijn Penske auto, tot aan de neutralisatie in de 120e ronden stond er geen maat op Will Power. Nadat de baan weer vrij was gegeven bleek dat de koudere omstandigheden vooral Ed Carpenter sneller maakte. Hierdoor kon de Amerikaan het gevecht aangaan met de Australiër. Carpenter, die tevens teameigenaar is van Ed Carpenter Racing, nam de leiding over nadat Power in verkeer kwam en daarin opgehouden werd.

Het gevecht werd doorgezet tot en met de allerlaatste pitstop, maar met nog 35 ronden te gaan kreeg Power een drive-through penalty wegens te hard rijden in de pitlane bij die laatste pitstop. Hierdoor leek Carpenter comfortabel naar de zege te rijden, maar met nog 7 ronden te gaan kwam er wederom een neutralisatie. Een drie ronden durende shootout was het resultaat.

Power had vers rubber laten monteren en dat bleek een goede zet, met nog twee ronden te gaan lag hij al op de derde plaats en in de laatste ronde passeerde hij teamgenoot Montoya. Had de race iets langer geduurd dan had hij ongetwijfeld Ed Carpenter te pakken gekregen, maar nu was het gat net te groot. In het kampioenschap gaat Power nog steeds aan de leiding, 39 punten voor Helio Castroneves en 60 punten voor Ryan Hunter-Reay die uitviel in Texas.

Video: IndyCar – Texas Firestone 600 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC - Rally Italia Sardegna 2014 Highlights

WRC 2014 – Rally Italia Sardegna Highlights

BMW M3 houdt straatrace tegen superbikes

BMW M3 houdt straatrace tegen superbikes