in

IndyCar 2014 – Will Power Grijpt Titel in Fontana

Net als bij de Formule 1 zijn er tijdens de laatste race van het IndyCar seizoen dubbele punten te verdienen. In theorie konden er nog drie coureurs kampioen worden, Will Power, Helio Castroneves en Simon Pagenaud. De man op de tweede plaats in het kampioenschap, Helio Castroneves, begon goed door de pole position binnen te slepen. De leider in het kampioenschap startte daarentegen vanaf de laatste plaats en wilde koste wat het kost uit de problemen blijven.

De titelaspiraties van Simon Pagenaud verdwenen als sneeuw voor de zon toen de Fransman in de openingsfase meerdere ronden achterstand opliep wegens problemen met de wegligging. Het gevecht om de titel zou dus gaan tussen Castroneves en Power, Helio reed 41 ronden op kop maar kreeg vanwege het overschrijden van de witte lijn tijdens een pitstop een “drive-through” opgelegd. Hierdoor viel de Braziliaan terug naar de veertiende positie met één ronde achterstand, terwijl Power in de top vijf reed.

Deze actie besliste het kampioenschap en Power reed de race voorzichtig uit op een negende plaats. Na drie tweede plaatsen kroont Will Power zich in 2014 eindelijk tot IndyCar kampioen, Castroneves wordt ironisch genoeg voor de vierde keer tweede in het IndyCar kampioenschap.

Video: Fontana 500 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Jaguar Mark 2 Restomod van Ian Callum

De Jaguar Mark 2 Restomod van Ian Callum

Een van de mooiste Ferrari collecties ter wereld

Een van de mooiste Ferrari collecties ter wereld