in

Infiniti Q50 Eau Rouge Prototype Review

De markt voor supersedans is redelijk verzadigd, met de BMW M5, Mercedes E63 AMG, Jaguar XFR-S en de Audi RS7 zijn er meer dan genoeg modellen om uit te kiezen. Toch durft Infiniti de strijd aan te gaan met deze gevestigde orde, dit is de Infiniti Q50 Eau Rouge!

We kunnen gerust zeggen dat de Q50 Eau Rouge de gaafste auto is die Infiniti ooit heeft gemaakt, ook al heeft het merk nog geen officieel groen licht gegeven voor de productie. Maar topman Johan de Nysschen heeft al wel aangegeven dat hij druk zet achter het Q50 Eau Rouge-project. Voorin ligt een 568 pk en 600 Nm sterke twin-turbo 3,8 liter V6 uit de Nissan GT-R. Infiniti heeft helaas niet de versnellingsbak met dubbele koppeling en het vierwielaandrijvingssysteem overgenomen van de GT-R, dat pastte namelijk niet. In plaats daarvan is er een zeventraps automaat met flippers én het vierwielaandrijvingssysteem uit de Q70.

Jethro Bovingdon is een van de eerste journalisten die de Infiniti Q50 Eau Rouge mocht testen en hij deed dat op Milbrook Proving Ground in Engeland. Bovingdon is onder de indruk van het vermogen van de motor maar zegt ook dat er nog het nodige verbeterd moet worden om echt de strijd aan te kunnen gaan met de concurrentie. Scroll snel naar beneden voor de review.

Video: Infiniti Q50 Eau Rouge Prototype Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Track Battle: BMW F80 M3 vs BMW E30 M3 DTM

Track Battle: BMW F80 M3 vs BMW E30 M3 DTM

BMW M3 GTS Jaagt op BMW M5 RingTaxi

BMW M3 GTS Jaagt op BMW M5 RingTaxi