in

Interview Max Verstappen na zege GP Brazilië

Hij heeft er hard voor moeten werken, maar de derde zege van Max Verstappen in 2019 is misschien wel zijn mooiste overwinning van dit seizoen.

De Nederlander begon van pole, bleef aan de leiding bij de start en moest daarna twee keer in gevecht met Lewis Hamilton. De zesvoudig wereldkampioen dook na 20 ronden als eerste van de top 3 de pits in voor nieuw rubber en passeerde middels een ‘undercut’ de Red Bull-coureur.

Hamilton en Verstappen gingen vervolgens voorbij aan Charles Leclerc en toen de mogelijkheid zich aandiende dook Verstappen direct binnendoor bij Hamilton. Nadat Vettel en Bottas ook gestopt waren voor nieuwe banden lagen de Nederlander en de Brit weer eerste en tweede.

Lewis had het echter niet heel erg naar zijn zin op het tweede setje rubber en na meermaals aandringen dook hij in de 43e ronde voor de tweede keer de pits binnen om naar de medium band te wisselen. Verstappen deed dit een ronde later en kwam iets meer dan een seconde voor Hamilton terug op het circuit.

Omdat de Mercedes-motor van Bottas in de 52e ronde de geest gaf en de marshals de auto niet weg kregen zonder kraan kwam de safety car de baan op. Verstappen greep het moment aan om naar de pits te gaan terwijl Hamilton op zijn medium banden bleef rijden.

Met verse rubber onder de RB15 opende Max direct de aanval op Hamilton bij de herstart. Bij het ingaan van de Senna S ging de Red Bull-coureur buitenom langs de Mercedes-coureur. Hamilton probeerde nog wel te pareren in bocht 4 maar Max hield de deur dicht.

Een tweede safety car, vanwege de gecrashte Ferrari’s, bracht Max niet in problemen. Hamilton dook de pits in voor een setje zachte banden en kwam zodoende op plek 4 te liggen en van Albon had Verstappen niets te duchten. Met een voorsprong van zes seconden won de Nederlander de Grand Prix van Brazilië.

Na afloop van de race sprak Max met Karun Chandhok en Martin Brundle van Sky Sports. Voor de vorm hieronder ook nog die twee heerlijke inhaalacties op Hamilton.

Video: Interview Max Verstappen na zege GP Brazilië

Inhaalactie 1 op Hamilton

Inhaalactie 2 op Hamilton

Interview Max Verstappen na zege GP Brazilië

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − 5 =